Βιογραφικό

Νίκη Καρατζιούλα

Γεννήθηκα το 1974 σε ένα μικρό ορεινό χωριό των Πιερίων, στο Πολυδένρι. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν είχε να μας δώσει παρά μόνο το όμορφο αθώο χαμόγελο και την ανοιχτή καρδιά των κατοίκων του. Υποχρεωθήκαμε να κατέβουμε στη Βέροια.

Στη Βέροια γνώρισα σαν παιδί τους φίλους μου και ευτύχησα να έχω καλούς δασκάλους, με πάθος για τη δουλειά τους. Έτσι τελείωσα αυτό τον κύκλο σπουδών στο 3ο Λύκειο Βεροίας, γεμάτη από ωραίες αναμνήσεις και γνώσεις.

Ακολούθησε η εισαγωγή μου στο ΤΕΙ φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης. Εκεί ξεκίνησε και η “επίσημη” εμπλοκή μου με τη πολιτική. Με άλλους φίλους-συμφοιτητές, δραστηριοποιηθήκαμε στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Αίτημα ώριμο και λογικό για την ορμή της νιότης, "τα θέλουμε όλα και αμέσως"! Ήταν το πρώτο πολιτικό σχολείο, του οποίου οι γνώσεις με συνοδεύουν μέχρι σήμερα και φυσικά οι συναγωνιστές αποτελούν και τώρα ακόμη ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της ζωής μου.

Επέστρεψα στον τόπο μου με την ολοκλήρωση των σπουδών. Άρχισα να εργάζομαι στη σχολή Παστέρ και στο ειδικό σχολείο Βέροιας. Έχω ακόμα τη χαρά της προσφοράς στα παιδιά που είχαν την ανάγκη μου, λίγο περισσότερο από τα άλλα. Παράλληλα έκανα τη δική μου οικογένεια με τον Σάκη Βασιλείου και απέκτησα δύο παιδιά, την Ελευθερία και τον Κωνσταντίνο. Σήμερα εργάζομαι στο Νοσοκομείο Βέροιας ως φυσικοθεραπεύτρια.

Κάποια στιγμή το 2006 πήρα την απόφαση και μπήκα στην αυτοδιοικητική εκλογή του Δήμου Μακεδονίδας. Εκλέχτηκα το 2007 δημοτική Σύμβουλος και υπηρέτησα τον τόπο μου από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια εμπειρία όμορφη και παραγωγική. Θέλω να πιστεύω ότι βάλαμε ένα λιθαράκι στο να γίνει ο τόπος μας πιο φιλόξενος για τους κατοίκους του.

Επόμενο βήμα προσφοράς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εκλέχτηκα το 2014 πρώτη σε σταυρούς (χαρούμενη γι’ αυτό και το αναφέρω) με το ψηφοδέλτιο “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα. Έχοντας διαγράψει μια τροχιά προσφοράς, είμαι έτοιμη εφ’ όσον ο πρόεδρος και το κόμμα με επιλέξουν, να ζητήσω από τους πολίτες της Ημαθίας να μου δώσουν την ευκαιρία να τους υπηρετήσω από τη θέση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Άφησα για το τέλος τρία σημαντικά κεφάλαια της ζωής μου. Η οικογένεια μου ήταν απλοί πολίτες, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, με πείσμα και πάθος όμως για δημιουργία. Ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος, είχε επιχείρηση ξύλου και πέτυχε αναλογικά πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα. Η μητέρα μου Μαρία ήταν η δεύτερη “Μαρία μου”, που φρόντιζε να προνοήσει και να καλύψει τις ανάγκες εμού και του αδελφού μου. Της χρωστάω τα πάντα.

Δράσεις

Ξέρω ότι κουράζω, όμως θα ήθελα να τα αναφέρω. Είναι κομμάτι της ζωής μου, διέθεσα χρόνο και κόπο, είμαι περήφανη γι’ αυτές. Εν συντομία ορισμένες:

  • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακεδονίδος Ημαθίας την περίοδο 2007-2011.
  • Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Ημαθίας  (ΝΟΔΕ), υπεύθυνη στους τομείς γυναικών, υγείας και σχέσεων κοινωνίας -κόμματος την περίοδο 2010-2018.
  • Αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας 2014-2017.
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παιδικού σταθμού «Θεανώ Ζωγιοπούλου» την περίοδο 2007-2011.
  • Μέλος του Δ.Σ της «Αναπτυξιακής Ημαθίας» ΑΝΗΜΑ
  • Αντιπρόεδρος της «Αμάλθειας Ημαθίας Α.Ε» .
  • Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ».

Και φυσικά,  το σημαντικότερο, δεντροφύτευση.

Χόμπυ

Στο λιγοστό χρόνο που μου απομένει, κάτι σαν χόμπι, περισσότερο όμως σαν στιγμές χαλάρωσης, ακούω μουσική. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και χωρίς να είμαι η “Πατουλίδου” παίρνω μέρος σε εθελοντική καταπόνηση του σώματος σε αγώνες δρόμου.

Σύντομη βιογραφία

1992

Ένταξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ξεκινάει η “επίσημη” εμπλοκή μου με τη πολιτική

2006

Τοπική αυτοδιοίκηση

Ένταξη στην αυτοδιοίκηση του Δήμου Μακεδονίδας

2007

Δημοτικός σύμβουλος

Εκλογή ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

2014

Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας

Πρώτη σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο“Αλληλεγγύης” του Απόστολου Τζιτζικώστα

2019

Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας