Θέσεις

Αγροτική Ανάπτυξη

Έχουμε τη τύχη να γεννηθούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, που “δίνει” τα πάντα. Σήμερα, κυρίως από την εμμονική στάση σε παρωχημένες ιδεολογικές πρακτικές, έχουμε χάσει τα πάντα. Άμεση προτεραιότητα για τον τόπο μας η ισχυρή στήριξη των υγειών αγροτικών επιχειρήσεων και των αγροτών μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είναι μονόδρομος.

Στήριξη Μικρομεσσαίων Επιχειρήσεων

Ήταν λογικό επακόλουθο, την ανεύθυνη και επικίνδυνη οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του Συριζανελ, να ακολουθήσουν τα λουκέτα. Η μικρομεσαία επιχείρηση που κάποτε αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας βρίσκεται στο του βίου της. Στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με σταδιακή αλλά σημαντική μείωση φόρων.

Περιβαλλοντικές Δράσεις

Ίσως για τις ημέρες της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει ο τόπος μας και εμείς, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον να είναι σε “ιστορικά χαμηλά”. Όμως θυμάμαι την απάντηση που έδωσε εξέχοντα προσωπικότητα του επιστημονικού χώρου (ο κ. Οικονόμου επιστήμονας στη NASA) όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει άλλος πλανήτης για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης. Είπε: “Ίσως και να υπάρχει, όμως η καλύτερη επιλογή είναι να φροντίσουμε τον δικό μας, αντί να αναζητούμε μάταια έναν εφάμιλλο”. Παρά τις δυσκολίες, το περιβάλλον θα έχει τη θέση που του πρέπει.